Kundtjänst
Beställningar inkomna före 12:00 skickas samma vardag
   Din kundvagn är tom...

Julklappstips


Presenter till olika tillfällen


Våra gravyrtekniker

Lasergravyr – Glas

För gravering av glas använder vi lasergravyr. Mer specifikt så har vi tre stycken Epilog Laser EX 75W som är väldigt kraftfulla lasergravyrmaskiner anpassade för produktion i mindre industri. När vi graverar glas med laser etsas motivet in i glaset. Motivet läggs med andra ord inte som ett lager utanför glaset, utan blir en del av det. Det skapar ett väldigt slitstarkt motiv som klarar av både hand- och maskindisk.

Används på: Alla typer av glas

Lasergravyr – Eloxerad aluminium

I vissa fall är produkten vi ska gravera anpassad för lasergravyr från början. Det handlar då oftast om eloxerad aluminium. Man kan enkelt säga att det är färgad aluminium som blir vit när motivet graveras på det.

Används på: Mobilskal, korthållare (inte alla modeller)

Lasergravyr – Rostfritt stål

När vi graverar rostfritt stål med laser (t.ex vissa snusdosor och korthållare) använder vi oss även här av lasergravyr, men med ett speciellt lasermärkmedel som vi behandlar produkten med innan vi graverar. Vi sprayar ett tunt lager av märkmedel på ytan där vi ska gravera, och när man graverar på medlet så bränns motivet in i det rostfria stålet. Detta skapar även detta ett väldigt slitstarkt motiv som inte går att skrapa bort. Det blir en del av det rostfria stålet.

Används på: Snusdosor (inte alla modeller), rostfria termosar

Fräsgravyr med diamantstål

Vid gravyr av Zippo’s och typer av snusdosor och liknande så använder vi oss av en Roland EGX-350 som är en klassisk fräsmaskin. Då används ett tunt diamantstål som ristar in motivet i metallen. Detta är en väldigt vanligt typ av gravyr som man ser ofta även på dopskedar och liknande.

Används på: Dopprodukter och Zippo’s

Fräsgravyr med roterande frässtål

Vid gravyr av t.ex dörrskyltar i mässing använder vi oss av ett roterande frässtål som fräser ut texten i mässingen. Efter det behandlas den frästa texten med ett oxideringsmedel för mässing som skapar den snygga matta textfärgen. Detta är den vanligaste formen av gravyr som utförs på dörrskyltar av detta slag.

Används på: Dörrskyltar och dörrknackare i mässing